De voordelen van een infraroodsauna voor het slapen

Kies de juiste infraroodcabine
  • Infraroodcabines

Optimaal genieten van jouw infraroodsauna gedurende alle seizoenen en op verschillende momenten van de dag is voor velen een absolute must! Als liefhebber is een infraroodsauna voor jou meer dan alleen maar een cabine die warmte afgeeft; het is een ware levensstijl.

In eerdere blogs hebben we al gesproken over de voordelen van een infraroodsauna na het sporten en voor je mentale gezondheid. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een infraroodsauna voor het slapengaan.

Ontdek 5 redenen waarom een infraroodsauna goed is voor het slapen

Je valt sneller in slaap

Een half uurtje in je infraroodsauna doorbrengen heeft hetzelfde effect als een warm bad nemen, maar dan efficiënter en milieuvriendelijker.

Wanneer je jezelf onderdompelt in een heet bad of in een infraroodsauna, stijgt je lichaamstemperatuur snel. Een uur later, wanneer je in bed kruipt, daalt je lichaamstemperatuur weer, wat een betere en diepere slaap bevordert.

Tip: Ga niet meteen slapen na een sessie in je infraroodsauna. Net zoals na het sporten, komt er tijdens een infraroodsessie adrenaline vrij, waardoor je niet meteen in slaap zult vallen. Wij raden aan om een uur voor het slapengaan in je infraroodsauna te stappen.

Infraroodsauna verbetert je bloedcirculatie

De warme stralingen van je infraroodsauna zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt, wat een aantal gunstige effecten heeft op je lichaam. Een van de belangrijkste voordelen is een verbeterde doorbloeding in alle lichaamsweefsels.

Deze verbeterde doorbloeding heeft verschillende positieve effecten, waaronder:

  • Verhoogde aanvoer van aminozuren, zuurstof en suikers naar de cellen.
  • Effectievere afvoer van toxische stoffen uit het lichaam.
  • Stimulatie van de groei van microbloedvaten.

Je voelt je ontspannen

De warmte van de infraroodsauna helpt je niet alleen te ontspannen op fysiek vlak, maar heeft ook een positieve invloed op je mentale welzijn. Dit komt doordat de hypothalamus in je hersenen endorfine produceert wanneer je wordt blootgesteld aan de warmte, wat op zijn beurt stress vermindert en je geluksgevoel verhoogt.

Met andere woorden, je gelukshormonen krijgen als het ware een boost dankzij de infraroodsauna!

Het versterkt je immuunsysteem

Als je voor het slapengaan de infraroodsauna in stapt, heeft dit ook een gunstig effect op je immuunsysteem. De warme stralen verhogen je lichaamstemperatuur en versnellen je hartslag, waardoor je lichaam denkt dat het koorts heeft en je immuunsysteem wordt geactiveerd.

Daarom is een sessie in de infraroodsauna ook een ideale oplossing als je je wat ziek of verkouden voelt.

Infraroodsauna vermindert spier- en gewrichtspijnen

Indien je worstelt met spier- of gewrichtspijnen, zoals bijvoorbeeld bij reuma, kan een sessie in je infraroodsauna zeker verlichting bieden. De warme stralen helpen je spieren en gewrichten te ontspannen, wat de pijn kan verzachten.

Het is echter belangrijk op te merken dat een infraroodsauna geen medische aandoeningen geneest. Als de spier- en gewrichtspijnen aanhouden, is het raadzaam om een afspraak te maken met je huisarts.

Mag je in de zomer je infraroodsauna gebruiken voor het slapen gaan?

Na het lezen van de bovenstaande voordelen, begrijp je dat een van de belangrijkste aspecten van een infraroodsauna is om je lichaamstemperatuur snel te laten stijgen, zodat je vervolgens afkoelt zodra je naar bed gaat.

Echter, in de zomer is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Met de warme temperaturen ‘s avonds moet je lichaam harder werken om je lichaamstemperatuur laag te houden. Daarom is het in de zomer extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je afkoelt na een sessie in de infraroodsauna. Dit doe je door:

  • Voldoende water te drinken.
  • Een koude douche te nemen.
  • Je lichaam rustig te laten wennen aan de buitenlucht.

Kom langs in onze showroom en ontdek de vele voordelen van een infraroodsauna

De voordelen van een infraroodsauna reiken verder dan alleen een verbeterde slaapkwaliteit. De talrijke voordelen voor zowel je lichaam als geest zijn eindeloos.

Heb je vragen over bepaalde specificaties van onze infraroodsauna’s of over de vele voordelen ervan? Kom langs in onze showroom en wij helpen je graag verder!