Hoe helpt infrarood tegen stress en depressie?

Foto van koppel in sauna
  • Infraroodcabines

De gezelligste periode van het jaar zit er weer op. Goede voornemens, vast werkritme en donkere dagen definiëren de start van het jaar. Nog maar gezwegen over het onzeker perspectief dat COVID ons brengt in het nieuwe jaar… Isolatie heeft een immense impact op ons mentaal welzijn. SpaCenter helpt je graag door deze donkere periode. Het is namelijk bewezen dat infraroodsauna’s helpen tegen stress en depressie!

Infrarood is gunstig voor je cortisolniveau

Cortisol, of stresshormoon, komt vrij bij fysieke en psychische stress. Infrarood helpt je een gezond cortisolniveau behouden. Tijdens een saunasessie blijft je cortisol stabiel of stijgt het licht. Maar zodra je uit de sauna komt, zakt je niveau meteen. Bovendien is het klinisch bewezen dat infraroodsauna’s een hoge bloeddruk voorkomen. Het reduceert als het ware je stress.

Infrarood stimuleert serotine

Serotine heeft een stimulerende werking op ons lichaam. Het beïnvloedt onze stemming, zelfvertrouwen, slaap, orgasmes, eetlust en nog veel meer. Wanneer we onze huid blootstellen aan infraroodlicht, komt serotine vrij in ons lichaam. Dat imiteert de werking van antidepressiva. Infrarood helpt depressieve symptomen dus op te klaren.

Lichte verhoging lichaamstemperatuur

Het is niet verrassend dat een sauna je lichaamstemperatuur verhoogt. Wat wel verrast, is dat infrarood ons daarom blijer maakt. Het zorgt ervoor dat onze huid hitte absorbeert en zou volgens onderzoekers ons brein gelukkiger maken.

Gunstige neveneffecten van infraroodsauna’s

In een vorig bericht schreven we al dat infrarood helpt bij gewrichtspijnen. Ook verbetert het je sportprestaties. Deze bijwerkingen van infrarood hebben onrechtstreeks ook een effect op ons gemoed en mentaal welzijn.

Andere voordelen waar je gelukkig van wordt:

  • infrarood werkt als anti-aging
  • infrarood reduceert lichaamsvet
  • een sauna is als een detoxkuur
  • je komt gewoon een uurtje heerlijk tot rust

Meteen beschikbare stock

SpaCenter helpt je door de donkere maanden en installeert met gemak én coronaproof een infraroodsauna bij je thuis. Interesse? Goed nieuws; onze sauna’s in stock zijn meteen leverbaar! Investeer jij in je welzijn?