Vijf redenen waarom een infraroodcabine goed voor je is

Foto van blij koppel in infraroodcabine
  • Infraroodcabines

Gezond, genieten en rust. Een infraroodcabine of infraroodsauna geeft stralen af die je lichaam meteen opwarmen. Geen zorg, dit zijn geen slechte stralen. Infrarood geeft je hetzelfde gezonde, warme gevoel als de zon. De stralingswarmte verwarmt je lichaam zodanig efficiënt dat de omgevende lucht niet opwarmt. Een kostefficiënte investering voor je lichaam én makkelijk te installeren!

Ontspanning tijdens inspanning

Het is geen geheim: wie aan wellness denkt, denkt aan sauna’s. En dat is ook terecht, in een infraroodcabine of -sauna geef je jezelf even tijd om te ontsnappen aan de dagelijkse heisa. Je komt tot rust terwijl je lichaam hard werkt. Je lichaam warmt zodanig op dat je lichaam de warmte kwijt wil. Omdat je lichaam in dergelijke mate transpireert, verdwijnen diep genestelde afvalstoffen uit je lijf.

Stimuleer je bloedsomloop in een infraroodcabine

Door de warmte, pompt je hart harder en het bloed loopt sneller door je lichaam tot in de kleinste bloedvaatjes. Je organen zijn beter doorbloed en ontvangen op die manier meer zuurstof en voedingstoffen. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat je lichaam meet witte bloedcellen aanmaakt, wat op zijn beurt zorgt voor een sterk afweersysteem tegen virussen en bacteriën. De warmte van een warmtecabine stimuleert dus je bloedsomloop en zorgt voor een optimale gezondheid.

Infrarood helpt bij rug- en gewrichtspijnen

Daarnaast zorgt de warmte van infraroodstralen voor endorfines in je lichaam. Dit hormoon zorgt voor een natuurlijke kick (denk aan de runner’s high wanneer je gaat joggen) en verlicht spier- en gewrichtspijnen. Je voorkomt stramme of stijve spieren en je komt als het ware herboren uit je infraroodcabine.

Infraroodwarmte is gewoon aangenaam

In tegenstelling tot een Finse sauna waar het vaak puffen geblazen is, geniet je in een infraroodsauna van een aangename, droge hitte. De warmte werkt rechtstreeks in op je lichaam en veel minder op de omgeving. Ideaal dus om nog wat langer te blijven zitten!

Eenvoudig te installeren bij je thuis

Infraroodsauna’s zijn beschikbaar in kleine formaten en ze zijn ook eenvoudig in te bouwen in bijvoorbeeld een nis. Zo zullen ze niet veel plaats in beslag nemen in je woning. De installatie zelf is erg eenvoudig – je hebt enkel een stopcontact nodig – en bovendien vergen infraroodcabines weinig onderhoud. Gebruik steeds een handdoek om zweet op te vangen en veeg nadien schoon met een vochtige doek. Doordat het hout bacterie- en schimmelwerend is, is er geen bijkomende reiniging nodig. Meer tijd om te ontspannen dus!

Ben je helemaal overtuigd of heb je toch nog wat vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met SpaCenter Kempen!