Waarom een infraroodsauna je sportprestaties verbetert

Foto van hardloopster in infraroodcabine
  • Infraroodcabines

Ben jij een echte actieveling en zit sporten je in het bloed? Of ben je sinds de lockdown begonnen met lopen, fietsen of wandelen? Dan is het misschien nog niet bij je opgekomen dat een infraroodsauna de perfecte aanvulling is voor jouw sportschema. Hoe kan minutenlang stilzitten nu je sportprestaties beïnvloeden? Wel, heel sterk zelfs! We lichten het verder toe:

Infrarood als perfecte opwarming

In de topsport is het een gekend gebruik, een sauna nemen voor je sport. Zeker wanneer je start met sporten in koude omstandigheden warmt het je spieren voldoende op. De straling zorgt ervoor dat je spieren en zich beter ontspannen en doorbloeden. Het bevordert de elasticiteit, waardoor de kans op blessures verkleint.

Infrarood voorkomt blessures

Na intensief te sporten is je lichaam heel erg gespannen. Je spieren hebben hard moeten werken en staan onder druk. Een gevaarlijk moment om blessures op te lopen. De infrarode straling zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit is bijvoorbeeld zo bij melkzuur dat zich na een intensieve training heeft opgehoopt. De spieren worden sneller terug soepel en het vermindert spierkramp. Een infraroodsauna nemen is daarom de ideale blessurepreventie!

Infrarood verzacht blessures

Infrarood staat alom bekend bij de bestrijding van reumatische klachten en huidklachten. Ook in pijnbestrijding is het een goede keuze. Infraroodstraling behandelt effectief spierpijn en blessures die ontstaan zijn bij sportsessies. Doordat het bloed beter circuleert, krijgen de cellen een betere zuurstofopname en voedselopname. Dit bevordert het herstel. Opgelet: bij acute ontstekingen vermijd je best infraroodwarmte. Raadpleeg hiervoor steeds je arts!

Infrarood werkt ontspannend

Na het sporten kan je stress of vermoeidheid ervaren, waardoor het niet eenvoudig is om bijvoorbeeld meteen in bed te kruipen. Door een infraroodsauna te nemen, ontspant je lichaam zich volledig en kom je tot rust.

Infrarood als aanvulling op je sportschema

Kom je na een hectische dag niet meer toe aan sporten of is het door een blessure niet mogelijk om te sporen? Dan is een infraroodcabine de ideale oplossing! Je transpireert er namelijk net zoveel van.  

Gezond sporten doe je dus in combinatie met een infraroodsauna. Waar wacht je nog op?!