Tips om optimaal te genieten van je infraroodsauna

Voordelen van een infraroodcabine t.o.v. een traditionele sauna
  • Infraroodcabines

Een infraroodsauna biedt talloze voordelen voor zowel je algemene gezondheid als ontspanning. Dankzij het gebruik van infraroodlampen, dringt de warmte van de sauna direct en diep door in je spieren en gewrichten, zonder dat de omgevingslucht wordt verwarmd.

In een eerdere blog hebben we al uitgelegd waarom een infraroodsauna zo belangrijk is. Nu delen we graag 5 tips om maximaal te genieten van je infraroodsauna.

Ontdek onze 5 tips om optimaal te genieten van je infraroodsauna

  1. Hydrateer vooraf

Start met jouw lichaam te hydrateren door genoeg water te drinken voordat je jouw infraroodsauna binnengaat. Het is essentieel om je lichaam voor te bereiden op de opwarmende temperaturen binnenin, omdat de hitte in de sauna kan leiden tot aanzienlijk vochtverlies.

  • Kies de juiste temperatuur van je infraroodsauna

Probeer verschillende temperatuurinstellingen uit om te achterhalen wat voor jou het meest comfortabel is. Infraroodsauna’s hanteren lagere temperaturen dan traditionele sauna’s, maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke voorkeur.

Hou vooral in je achterhoofd: de tempratuur van een traditionele sauna ligt voornamelijk tussen 80 en 100 graden, terwijl de temperatuur van een infraroodsauna tussen 35 en 60 graden schommelt.

  • Voorbereiding in je infraroodsauna

Kies voor lichte en losse kleding tijdens het gebruik van je infraroodsauna om een betere transpiratie te bevorderen en optimaal te profiteren van de warmte.

Plaats een handdoek op de bank voordat je gaat zitten om direct contact tussen je huid en het hout te vermijden en ook je zweet op te vangen. Neem de tijd om te genieten en te acclimatiseren. Als je nog niet zo goed tegen de hitte kan, begin dan met korte sessies en verleng deze geleidelijk naarmate je lichaam eraan gewend raakt.

Om volledig te ontspannen, kan het luisteren naar muziek of het lezen van een boek tijdens je infraroodsauna sessie ook helpen.

  • Afdrogen en opnieuw hydrateren

Na het verlaten van de sauna is het essentieel om je grondig af te drogen om zweet en gifstoffen te verwijderen. Een snelle douche nemen is tevens een uitstekende optie.

Zorg er na de sauna voor dat je voldoende water drinkt om jezelf opnieuw te hydrateren. Tijdens het zweten verlies je namelijk vocht, en het is belangrijk om dit tekort aan vocht weer aan te vullen.

  • Onderhoud je infraroodsauna

Zorg ervoor dat je je infraroodsauna goed onderhoudt volgens de instructies van de fabrikant. Mocht je nog vragen hebben over het onderhoud van je infraroodsauna, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Door deze adviezen op te volgen, haal je het maximale uit de voordelen van je infraroodsauna en geniet je van een welverdiende ontspanning. Of je nu stress wilt verminderen, spieren wilt ontspannen of je immuunsysteem een boost wilt geven, de infraroodsauna vormt een waardevolle aanvulling op je welzijnsroutine.