Versterk je immuunsysteem met infrarood.

Infraroodcabine
  • Infraroodcabines

In tijden van corona is het belangrijker dan ooit om sterk en gezond te blijven. Dit is voor veel mensen dan ook topprioriteit. Naast de gekende coronamaatregelen kunnen ook gezonde voeding, een goede conditie, voldoende water drinken en mentale gezondheid hiertoe bijdragen. Allemaal geven ze een boost aan je immuunsysteem en ook infrarood kan je aan dit rijtje van immuun-boosters toevoegen.

Warmte werkt genezend

Het verhogen van je lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat je immuunsysteem in werking schiet. Wanneer je bijvoorbeeld koorts hebt, zal dit je immuunsysteem versterken door het activeren van witte bloedcellen en andere antivirale beschermingsmiddelen in je lichaam. Zo wordt de ziekte uiteindelijk bestreden. Je lichaam zal dus infecties en virussen tegengaan.

Door op regelmatige basis gebruik te maken van een infraroodsauna, verhoog je jouw lichaamstemperatuur op een veilige manier. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem in gang schiet en krachtig genoeg is wanneer je echt ziek wordt. Ook wanneer je last hebt van depressie, angst of slaapproblemen, is infrarood aan te raden, want al deze invloeden verlagen je afweersysteem.

Infrarood ontgift je lichaam

Zweten zorgt ervoor dat alle afvalstoffen die zich in je lichaam bevinden, op een snelle manier je lichaam kunnen verlaten via de poriën. Infrarood-warmte zorgt ervoor dat je heel snel gaat zweten, waardoor je zelfs na een korte sessie in de sauna al minder last zal hebben van hoofdpijn en andere kwaaltjes gerelateerd aan een ophoping van afvalstoffen in je lichaam. Ter indicatie: tijdens een gemiddelde saunabeurt zweet je zo’n halve liter vocht uit. Hoe meer je zweet, hoe gezonder en sterker je lichaam is en hoe beter je dus bent opgewassen tegen invloeden van buitenaf.

Regelmatig gebruik van de infraroodsauna verhoogt de weerstand

Structureel saunagebruik draagt daarom bij aan een goede gezondheid. Mensen zijn minder vaak verkouden en voelen zich fit en vol energie. We raden hierbij aan minimaal 2 keer per week in de infraroodsauna te stappen. Hierbij zijn al na enkele maanden duidelijke verschillen merkbaar.

Uiteraard zijn er diverse sauna’s beschikbaar, met elk hun unieke werking. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren en dat je goed nadenkt over wat je precies zoekt bij een infraroodsauna. Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo kan jij gezond het nieuwe jaar starten!

Bezoek onze showroom in Dessel of contacteer ons voor meer informatie!