De beste manier om je spa te onderhouden deze zomer

Young Woman in Hot Tub
  • Spa's

Voor de liefhebbers van spa’s onder ons, is het belang van winteronderhoud goed bekend. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is het belang van een zorgvuldig onderhoud in de zomer.

De frequente temperatuurswisselingen van warm naar koud kunnen leiden tot een verstoring van de waterbalans, die nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

In onze nieuwste blog delen we graag enkele tips voor het zomeronderhoud van je spa.

Spa onderhoud in de zomer? Lees onze 5 tips

Tip 1: Controleer de waterchemie van je spa

Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde, het chloorgehalte en andere waterparameters te testen. De schommelingen in temperatuur gedurende de dag en nacht kunnen de waterchemie beïnvloeden.

In de zomer is het aan te bevelen om de pH-waarde en het chloorgehalte om de twee dagen te controleren en ervoor te zorgen dat ze tussen 7.2 en 7.6 liggen.

Het handhaven van schoon en veilig water in je spa is van het grootste belang, omdat hier bacteriën, vuildeeltjes en oliën rondzweven die gevaarlijk kunnen zijn. Een laag chloorgehalte en een te lage pH-waarde kunnen leiden tot het typische groene water en irritatie aan de huid en ogen.

Advies nodig over de controle van je pH-waarde en chloorwater? Contacteer ons.

Tip 2: Zorg voor voldoende ventilatie van je spa

Tijdens de zomermaanden is het essentieel om je spa goed te ventileren. Net zoals jijzelf kan oververhitten, kan je spa dat ook! Zorg daarom voor voldoende luchtstroom rondom je spa, vooral als deze zich in een afgesloten ruimte bevindt. Dit helpt de temperatuur te reguleren en voorkomt oververhitting van de spa.

Tip 3: Reinig de filters regelmatig

Zorg ervoor dat je filters regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt en vervang ze indien nodig. Op deze manier voorkom je dat vuil en verontreinigingen zich ophopen en de prestaties van je apparaat negatief beïnvloeden.

Meer informatie nodig over hoe je jouw spa filter correct reinigt? Lees het in onze blog.

Tip 4: Isoleer je spa

Degelijke isolatie is belangrijk voor zowel je spa in het algemeen als voor het onderhoud ervan. Het zorgt er namelijk voor dat je spa niet oververhit raakt bij extreme buitentemperaturen.

Wellis Spa bied je de mogelijkheid om te kiezen voor Scandinavische isolatie, waarbij de volgende onderdelen geïsoleerd zijn met drie lagen polyfoamplaten:

  • Onder de kuip
  • De bodem
  • De omkasting

Tip 5: Zorg voor een coverfilter

Tijdens de warme temperaturen overdag verdampt het water snel, wat het belang benadrukt van een goede afsluiting van je spa met behulp van een coverfilter. Hierdoor blijft de temperatuur van je spa stabiel en worden vuil en bladeren buitengehouden.

Controleer jaarlijks of er geen scheuren, gaten of andere beschadigingen in het deksel zitten. Als de cover beschadigd is of niet meer goed afsluit, is het raadzaam deze te vervangen door een nieuwe.

Heb je extra uitleg of advies nodig over hoe je jouw spa het best kan onderhouden gedurende de warme zomermaanden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze showroom.