Wanneer vervang je het water van je spa?

Foto van water en bubbels.
  • Spa's
  • Swimspa’s

Een eigen jacuzzi betekent heerlijk ontspannen, jezelf me-time geven en zorg dragen voor je lichaam. Maar hoe draag je zorg voor je jacuzzi? Door tijdig je water volledig te vervangen. Je ververst best het water van je jacuzzi minimaal vier keer per jaar. Zo garandeer je een goede waterkwaliteit en draag je zorg voor je spa.

Waterkwaliteit van je spa is belangrijk

De optimale waterkwaliteit bekom je met schoon en veilig water. Je gebruikt allicht chloor om het water tijdig te desinfecteren. Dankzij het uitgebreid aanbod aan onderhoudsproducten, helpt SpaCenter je daar graag mee! Chloor alleen zorgt echter niet voor een optimale waterkwaliteit. Het is aan te raden je water in de jacuzzi minimaal vier keer per jaar te vervangen. Dat betekent dat je elk trimester je spa volledig laat leeglopen en vers, fris water toevoegt. Uiteraard hangt veel af van hoe je je spa net gebruikt.

Meer brubbelen is vaker verversen

Hoe vaker je je jacuzzi gebruikt, hoe vaker je het water moet verversen. Sommigen brubbelen wekelijks, anderen dan weer maandelijks. Of heb je soms vrienden en familie op bezoek die graag mee genieten van je spa? Terecht, dat kan een goeie reden zijn om een spa aan te schaffen! Je vervangt dan best je water sneller bij meervoudig of uitgebreid gebruik. Een hogere frequentie of verschillende mensen zorgen voor meer bacteriën. 

Verzorgingsproducten voor je lichaam zijn geen verzorging voor je spa

Smeer je regelmatig zonnecrème voor je geniet van je spa? Of ben je gehecht aan je dagelijkse lotion? Heel goed voor je huid, minder goed voor je spa. Producten als deze hebben invloed op de waterkwaliteit en ook dan ververs je best regelmatig je water.

Jacuzziwater vervangen: een klus met voordelen

Eerlijk toegegeven: het water vervangen is een hele klus. Je moet eerst zorgen dat je spa helemaal leegloopt (schakel die zeker eerst uit!) vooraleer je die weer vult. Eens gevuld, moet je de pH-waarde en chloor weer op peil brengen. Maar het heeft zo z’n voordelen! Zonder water poets je je jacuzzi op plaatsen die je voorheen niet bereikte. Het is dan belangrijk om de waterrand van je jacuzzi voldoende te schrobben. Want zeg nu zelf, niets zo ontspannend als een schone omgeving, toch?!

Meer weten over de zorg van je spa? Kom gerust eens langs of neem contact op!