Alles wat je moet weten over Spa filters

Spa huren voor 5 personen
  • Spa's

We dromen allemaal wel eens van onze eigen mini-wellness, een oase van ontspanning in ons eigen huis. En wat is er nu heerlijker dan de relaxerende, warme bubbels van een jacuzzi? Het liefst zou jij heel het jaar door willen genieten van jouw jacuzzi of spa, maar dat vereist aandacht voor de kwaliteit en hygiëne van het water.

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal bij komt kijken? Geen nood! In dit blogartikel helpen wij je op weg, zodat je zorgeloos van jouw jacuzzi of spa kan blijven genieten.

Wat is een filter?

Een filter wordt gebruikt om vuil en onzuiverheden uit het water van jouw jacuzzi of spa te verwijderen. Terwijl je geniet van jouw ‘spa momentje’, komen er lichaamsoliën, huidschilfers, lotion, zweet… maar ook insecten en bladeren in het water terecht. Een filter is dan noodzakelijk om het water schoon en veilig te houden voor gebruik.

Hoe werkt een filter?

Een spa filter kan je vergelijken met die van een gewone zwembadfilter. Water wordt door het filtermateriaal gepompt, waarbij de onzuiverheden achterblijven en alleen het proper water wordt teruggevoerd naar de spa.

Wanneer moet je jouw filter reinigen?

Het is aan te raden om wekelijks jouw filtercartridge te reinigen, rekening houdend met de instructies die je moet volgen van de fabrikant. Gebruik dus geen agressieve chemicaliën of hoge waterdruk, omdat dit de filter kan beschadigen. Maak in plaats daarvan gebruik van een filterreiniger of een zachte borstel om vuil en afzettingen voorzichtig te verwijderen.

Na het reinigen en spoelen moet je de filter volledig laten drogen voordat je hem terugplaatst in de spa.

Wanneer is het tijd om jouw filter te vervangen?

Een filter dient te worden vervangen wanneer het niet langer kan worden schoongemaakt. Na verloop van tijd, wanneer filters verouderen, kan de doorstroming van water erdoor beperkt worden. Dit leidt tot een hogere belasting van de pompen, wat op zijn beurt leidt tot snellere sleitage van de pompen zelf.

Over het algemeen gebruik je 1 à 2 filters per jaar. Het tijdig vervangen van filters is cruciaal om de optimale prestaties en levensduur van je spa te behouden.

Hoe vervang je jouw filter?

Een filter vervangen vereist geen moeilijke skills of kennis. Volg de instructies of maak gebruik van het stappenplan:

  1. Schakel eerst de pomp uit
  2. Verwijder jouw oude filtercartridge
  3. Vervang hem door de nieuwe filter
  4. Let op! Draai deze niet té vast aan

Heb je vragen over jouw filter, hoe je deze moet vervangen of reinigen? Vraag om advies in onze showroom!