Hoe kies je de juiste infraroodcabine?

Kies de juiste infraroodcabine
  • Infraroodcabines

Wanneer het buiten wat kouder wordt, brengen we de warmte gezellig binnen. Wat dacht je van een heerlijke infraroodsauna? Infrarood heeft tal van voordelen én is bovendien gezond omdat het onder andere je sportprestaties verbetert. Hoe kies je nu de juiste infraroodcabine die aansluit bij jouw wensen? SpaCenter Kempen helpt je op weg.

Infraroodstraler

Een infraroodcabine bezit lange of korte golfstralers. De straler met korte golf herken je aan hun rode licht. De straler is zodanig sterk dat je er bewust gebruik van dient te maken. Een Robax-filter in het licht voorkomt dat het schadelijke lichtdeel in aanraking komt met je huid. Toch dien je voorzichtig om te springen door slechts sporadisch gebruik te maken van de korte straler. Dit type straler is ideaal om occasionele blessures te verhelpen.

De lange golfstraler geeft daarentegen weinig tot geen licht en heeft een zachtere temperatuur. Een langer gebruik van zulke cabine is niet schadelijk, in tegenstelling tot de korte golf. Veel is bovendien afhankelijk van het type lange golfstraler. Hoe meer de straal aanleunt bij de infraroodwaarde van ons lichaam, hoe meer resultaat je bereikt!

Grootte van infraroodcabine

Wil je gezellig me-time houden in je infraroodsauna of neem je liever plaats met het hele gezin? Infraroodsauna’s zijn er in diverse groottes. Logischerwijs biedt een groter model ook meer comfort dan een kleinere. Elke maat biedt zo zijn voor- en nadelen!

Houtsoort van je infraroodcabine

Een infraroodcabine bestaat uit hout. De twee meest voorkomende soorten zijn vurenhout en cederhout. Hier zie je vaak het grootste verschil in kwaliteit en dus prijs. De beste keuze qua houtsoort is ceder. Deze is het beste bestand tegen warmte en vocht, wat ervoor zorgt dat je sauna vele jaren zijn looks bewaart. Dit hout slorpt bovendien geen stralen op, maar reflecteert ze gewoon weer naar je terug.

Vurenhout zoals den, schroten of hemlock is daarentegen minder isolerend en vochtafdrijvend. Niettemin een prima keuze om het prijskaartje de kop in te drukken!

Waar je voorkeur ook naartoe gaat, een infraroodcabine moet je rust en dus comfort bieden. Neem dus zeker op voorhand eens plaats in je gewenste cabine en kom langs in onze showroom. Ons team adviseert jou graag over jouw ideale infraroodsauna.