Wat zijn de voordelen van een spa tegen een verkoudheid?

Foto van vrouw in water
  • Spa's
  • Aroma's
  • Swimspa’s

Elk jaar is het weer zover: de winter brengt die hinderlijke verkoudheid met zich mee, met symptomen zoals: een verstopte neus, hoesten, keelpijn… Hoewel rust en medicatie essentieel kunnen zijn, kan een onverwachte redding zich aandienen: jouw spa!

Een spa biedt talloze voordelen bij het verlichten van je verkoudheid en de bijhorende symptomen. Denk maar aan de afname van stress, verlichting van een verstopte neus en versterking van je immuunsysteem. In deze blog duiken we dieper in op de voordelen van een spa bij het bestrijden van je verkoudheid.

  • Verlichting van verstopte neus en hoest

Een verstopte neus en een vervelende hoest zijn twee van de meest voorkomende symptomen van een verkoudheid. Het inademen van vochtige lucht in een spa, helpt vastzittende slijmen los te maken en vergemakkelijkt de ademhaling. Doordat slijmen beginnen los te komen en je weer beter kan ademen, verlicht dit ook jouw verstopte neus en hoest.

Een extra tip: Voeg een verfrissende geuraroma toe aan het water van je spa, zoals een heerlijke munt- of eucalyptusgeur.

  • Vermindert de stress

Verkoudheid legt aanzienlijke druk op je lichaam en het nemen van een rustgevend bad in een spa kan een effectieve manier zijn om de stress die gepaard gaat met verkoudheidssymptomen te verminderen. De warmte en het kalmerende effect van het water dragen bij aan diepgaande ontspanning, waardoor je lichaam beter kan herstellen en tot rust kan komen.

  • Vermindering spierpijnen

Wanneer je je lichaam onderdompelt in het warme water van je spa, veroorzaakt dat vaatverwijding, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Dit helpt om voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren te transporteren, wat helpt bij het herstel van pijnlijke spieren.

Bovendien kan het warme water de spanning in de spieren verminderen, waardoor ze ontspannen en soepeler worden.

  • Versterkt het immuunsysteem

Daarnaast heeft een spa ook positieve effecten op je immuunsysteem. Door de ontspanning, wordt je lichaam gestimuleerd om beter te vechten tegen de infectie, wat je weerstand tegen verkoudheid versterkt.

  • Verbeterde slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is cruciaal voor een snel herstel van een verkoudheid. De ontspannende werking van een spa bevordert een diepere en rustgevendere slaap. De warmte verlicht spanning in het lichaam en verbetert de kwaliteit van de slaap.

Het is belangrijk te onthouden dat een spa veel wonderen kan verrichten voor je verkoudheid, maar biedt nog steeds geen oplossing bij onderliggende gezondheidsproblemen. Dankzij de warmte, ontspanning en verbeterde slaap worden de symptomen verlicht en wordt jouw herstel versneld.  

Wil je de wonderen van een spa in jouw huis zelf ontdekken deze winter? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom voor meer informatie!