5 tips voor het gebruik van je spa in de winter

Inbouw Jacuzzi
  • Spa's

In de wintermaanden halen velen hun spa van onder het zeil. Want wat is er heerlijker dan een warm bubbelbad temidden van koude temperaturen? Toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je jouw spa in de winter gebruikt. Wij geven je alvast de belangrijkste aandachtspunten die je niet over het hoofd mag zien.

Optimaal genieten van je spa in de winter

1.    Onderhoud je spa regelmatig

Gedurende de winter is het belangrijk om regelmatig de pH-waarde en het chloorgehalte te controleren. Lagere temperaturen verstoren deze balans, waardoor winteronderhoud essentieel wordt om het water in topconditie te houden.

Zo’n winteronderhoud betekend voornamelijk:

2.    Bescherm je spa tegen koude temperaturen

Als je een binnenshuis spa hebt, kan je puntje 2 gerust overslagen. Maar bij een buitenspa is investeren in goede isolatie en een afdekking cruciaal om warmteverlies te beperken wanneer de spa niet gebruikt wordt.

Hiermee verlaag je niet alleen je energiekosten, maar zorg je er ook voor dat je de spa snel op de gewenste temperatuur brengt. 

3.    Safety first

Wees extra voorzichtig met gladde oppervlakken rondom jouw spa. Zorg voor voldoende verlichting en houd het gebied rond je spa vrij van sneeuw en ijs om ongelukken te vermijden.

Extra veiligheid rondom je spa kan je garanderen door volgende tips toe te passen:

  • Plaats anti-slipmatten of tegels rondom de spa. Deze bieden grip, zelfs als het nat is en vermindert het risico op uitglijden.
  • Strooi zout.
  • Plaats een overkapping boven je spa. Dit beschermt je spa niet alleen tegen sneeuw en regen, maar creëert ook een droger gebied.
  • Zorg ervoor dat je de ruimte rondom je spa regelmatig schoonhoudt door sneeuw, modder en bladeren weg te vegen.

4.    Hydratatie van de huid is essentieel

De combinatie van warm water, koud weer en droge lucht kan de huid uitdrogen, daarom is het essentieel om goed gehydrateerd te zijn voordat je de spa ingaat. Het gebruik van vochtinbrengende crèmes of lotion vormt hierbij een effectieve oplossing.

Tijdens het baden is het belangrijk om jouw tijd in het water beperkt te houden. Wanneer je uit de spa stapt, dep dan voorzichtig je huid droog met een handdoek in plaats van hard te wrijven.

Na het baden is het verstandig om opnieuw te hydrateren door een lotion of crème aan te brengen en voldoende water te drinken.

5.    Pas de temperatuur van je spa aan

Hoewel het verleidelijk is om tijdens de wintermaanden de temperatuur van je spa flink op te schroeven, is het raadzaam hier niet in te overdrijven. Het is belangrijk om de temperatuur van je spa redelijk te houden tijdens de koude dagen.

Te lang in extreem hete temperaturen zitten leidt tot uitdroging en irritatie van de huid. Daarom adviseren wij om de temperatuur van je spa niet hoger dan 39 graden in te stellen.

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van een spa bij jou thuis? Weet je niet dewelke je moet kiezen of heb je advies nodig? Kom langs in onze showroom met al jouw vragen en wij helpen je graag verder.