Hoe maak je je spa klaar voor het najaar?

  • Spa's
  • Swimspa’s

De zomer is weer voorbij. Dat betekent dat de dagen weldra korten en het buiten stilaan afkoelt. Wat doe je dan met je spa of swimspa vanaf de herfst? Goed nieuws: wanneer het buiten wat frisser wordt, brengt een jacuzzi je innerlijk weer helemaal op temperatuur. Zo geniet je toch nog van de nazomer of gezellige herfst! En wanneer het koude winterseizoen echt aanbreekt, is het eigenlijk de leukste tijd om te genieten van je spa. Maar hoe maak je die nu écht klaar voor het najaar?

Laat je spa aanstaan wanneer je die tijdens koudere maanden gebruikt

Wil je tijdens de koude dagen nog heerlijk bubbelen? Dat kan zeker! Een jacuzzi kan prima in koude weersomstandigheden functioneren. Belangrijk is wel om je spa aan te laten staan. Door een constante temperatuur bevriezen je waterleidingen niet. En bovendien, je water is lekker warm wanneer het buiten kouder wordt.

Gebruik je je spa liever niet in de winter? Zorg er dan voor dat je het water nog even in de spa laat. Lege leidingen krimpen en zorgen zo voor lekkages. Kleine hoeveelheden water zijn sowieso nog aanwezig, en zorgen voor scheurtjes wanneer het bevriest. Laat dus zeker ’s winters het water in je spa staan.

Bedek je spa met een cover die perfect isoleert

Of je je spa nog gebruikt in kouder were of niet, bedek ‘m sowieso met een isolerende cover. Een zeil of ander materiaal zorgt ervoor dat je isolatiewanden zweten. Zo ontstaan er gassen die de levensduur van je spa inkorten. Bovendien zorgt de juiste cover ervoor dat je water de juiste temperatuur behoudt wanneer je wenst de spa nog te gebruiken. Zo spaar je energie uit!

Zorg voor een juiste behandeling van je spa

Balans is de sleutel tot succes, en dat is bij je water niet anders! Daarom behandel je best regelmatig je water met chloor en controleer je frequent de pH-waarde. Uiteraard dient dit minder te gebeuren als je niet meer dagelijks je spa gebruikt. Wanneer en hoe je het water van je spa best verschoont, ontdek je in een vorige blog ‘stappen om jouw spa te onderhouden’.

Sla nu je slag met onze laatste nieuwe spa’s

Lijkt buiten bubbelen tijdes de herfst en winter wel iets voor jou? Goed nieuws, SpaCenter ontvangt nog een laatste lading spa’s om het winterseizoen in te gaan. Kom eens langs in de showroom of stel je vraag via het contactformulier.