5 stappen om jouw spa te onderhouden

Foto van heerlijk herbronnen in bubbelbad
  • Spa's
  • Swimspa’s

De lente staat voor de deur! Hoogste tijd om ook jouw jacuzzi die verdiende lenteschoonmaakbeurt te geven. Met 5 praktische onderhoudstips is jouw spa weer klaar voor oneindig veel bubbelplezier.

Verschoon het water in je spa of swimspa

We raden je aan om na 3 à 4 maanden het water in je jacuzzi te verversen. Meer daarover vind je in een vorig blogbericht “wanneer vervang je het water van je spa”. Het onderhouden van water is zeer belangrijk want na verloop van tijd zit het water vol met dode bacteriën en uitgewerkte chemicaliën.

Er zijn 2 manieren om de kwaliteit van je water te bewaken:

Het water desinfecteren door gebruik te maken van het AquaFinesse pakket. Het houdt je jacuzziwater schoon, helder en geurvrij. En het voorkomt ook de kalkaanslag waardoor je de levensduur van je spaonderdelen verlengt. Bovendien hoef je dit slecht 1 keer per week toe te voegen en heb geen pH producten, vlokmiddelen of andere producten meer nodig.

Of je werkt met chloor pH- of pH+ maar dan is het belangrijk om het chloorgehalte en de zuurtegraad zelf goed in de gaten houden. Het water zit best rond een waarde van 7,6 pH. Dit kan je eenvoudig meten door de teststrips van AquaChek 3 seconden in het water te houden. Indien nodig, plaats je daarna een chloortablet in de doseersluis. Van zodra het in contact komt met water, lost de tablet op.

Vernieuw de filter van je spa

Na een aantal beurten in jouw jacuzzi, zit de filter vol met vetten en oliën. Reinig daarom wekelijks de filtercartridge. Vervang de filter indien je ze niet meer proper krijgt. Afhankelijk van de filter gebruik je gemiddeld zo’n 1 à 2 filters per jaar. Indien je je filter dient te vervangen, is het vooral belangrijk dat je de afmetingen kent en de kleur om een passende nieuwe aan te kopen.

Reinig de leidingen van je jacuzzi

Ook de leidingen van jouw spa of swimspa hebben af en toe een reinigingsbeurt nodig. Jet Clean is daarvoor een ideaal product, het zuivert de interne leidingen op de meest efficiënte manier. Daarnaast voorkom je al kalkaanslag indien je AquaFinesse wekelijks gebruikt.

Maak de cover van de spa proper

Geef de cover van je spa om de 2 à 3 maanden een reinigingsbeurt. Wij raden daarna aan om Cover Care & Conditioner te gebruiken. Het zorgt ervoor dat het vinyl van uw cover soepel blijft en langer meegaat.

Na deze inspanning, is het tijd voor ontspanning!

Neem een douche voor elke spa beurt

Nu je de spa helemaal onder handen hebt genomen, is het zonde van jouw tijd om vanaf de eerste beurt de waterbalans al te verstoren. Het is best om zonder haarlak, gel, make-up of bodylotion in je spa te gaan. Deze producten tasten de waterbalans namelijk ernstig aan. Daarnaast kan zwemkledij nog vol wasmiddel of wasverzachter zitten. Neem daarom best even een douche voor je jouw jacuzzi gebruikt.

Nog geen onderhoudsproducten in huis? Ontdek snel onze op maat samengestelde Start-to-bubble onderhoudspakketten.