Hoe kies je de juiste spa?

Foto van jacuzzi met groep mensen.
  • Spa's

De juiste spa kiezen gaat niet over één nacht ijs. Een spa of jacuzzi is een investering; en moet daarom exact passen bij jouw behoeften. SpaCenter gaat graag mee op zoek naar de geschikte spa voor ieders wil. Onderstaande vragen hou je best in het achterhoofd wanneer je een nieuwe spa koopt.

Spreek een budget af

Misschien wel het belangrijkste van al: welk budget wil je uitgeven aan je spa? Een richtbudget helpt je alvast het kaf van het koren te scheiden. Een simpele spa heb je vanaf €4 399 maar dat kan oplopen tot €21 499. Uiteraard hangt veel af van welke functies of grootte je voor ogen hebt.

Recreatief of therapeutisch

Waarom koop je een jacuzzi? Een spa helpt je ontspannen en is een ideale uitlaatklep op recreatief vlak. Meer daarover lees je in een vorig blogbericht ‘5 goede redenen om een spa aan te schaffen‘. Een spa of jacuzzi kan ook medische of therapeutische doeleinden hebben. Het warm water en de massage werken pijnverlichtend. De keuze van de jets is hierbij erg belangrijk: wil je bijvoorbeeld druk op de schouders of net onderrug?

Hygiëne en onderhoud

De meeste spa’s zijn voorzien van de juiste functionaliteiten om alles proper en hygiënisch te houden. Let daarbij op de ozonator, die weerhoudt het water van bacteriën en micro-organismen te bannen. Ook je basisontsmetting, filters en onderhoudsproducten zorgen voor een propere jacuzzi.

Hoe makkelijk je de filters van een spa vervangt, kan implicaties hebben op welke spa je kiest. Want een makkelijk onderhoud zorgt voor meer plezier van je aankoop.

Verbruik van je spa

Hoe duur komt een spa je op termijn te staan? Het verbruik van je spa is van heel wat zaken afhankelijk. Stel de volgende vragen als je wil rekening houden met het verbruik van je spa:

  • Hoe veel pompen heeft de spa?
  • Welk type pomp is er ingebouwd?
  • Hoe goed is de spa geïsoleerd?

Persoonlijke aanpak voor een geschikte spa

Je merkt dat een spa aanschaffen niet over één nacht ijs gaat. Daarom kiest SpaCenter bewust voor een persoonlijke aanpak om voor jou de geschikte spa uit te kiezen.

Het leven is te kort om niet ten volste van je aankoop te genieten. Beslis dus niet overhaast en vind de spa die écht bij je past!