Vijf goede redenen om een spa aan te schaffen

  • Spa's
  • Swimspa’s

Wie aan een spa of jacuzzi denk, denkt aan ontspanning. En dat is niet onterecht! Een spa helpt je ontspannen, geeft je de me-time die je verdient en is bovendien goed voor je gezondheid. Een spa is een hele investering, maar het is zo veel meer dan gewoon een luxeproduct in je huis of tuin. Je krijgt er namelijk veel voor terug en biedt tal van mentale en fysieke voordelen:

Een spa vermindert stress

Maar al te veel mensen hebben het altijd maar druk. Carrièrekansen grijpen, familiebanden onderhouden, tijdig weg met de vriendengroep en tussendoor nog wat tijd vrij maken voor het huishouden… En wat met tijd voor jezelf? Kom tot rust wanneer het je past, al is het maar voor een kwartiertje. De bubbels in het water werken rustgevend. Ze prikkelen je zenuwen, wat zorgt voor een betere gemoedstoestand en ultieme ontspanning. Zo ontsnap jij even aan de dagelijkse drukte.

Een spa verlicht pijn en ontspant spieren

Heb je soms last van pijnlijke gewrichten of stramme spieren? Het kan wonderen doen om even in warm water te zitten. Niet enkel je geest ontspant even, maar ook je lichaam. De warmte en bubbels zorgen voor een betere bloedcirculatie en gaan artritis tegen. Zie het als een vorm van automatische massage waarbij het spawater de spanning in je lichaam verlicht.

Slaap beter dankzij een spa

Veel mensen zijn moe van de dagelijkse rush maar hebben problemen om ’s avonds in slaap te vallen. Een spa lost dit probleem op. Warm water zorgt namelijk voor een diepe nachtrust. Goed slapen is essentieel voor ieders welzijn. En dat zo kan een spa opnieuw een belangrijke rol spelen voor zowel je mentale als fysieke gezondheid.

Een spa kan sociaal zijn

Even bijkletsen met je gezin of vrienden: spreek af in een jacuzzi. Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens en daarom is het belangrijk om je vrije tijd regelmatig samen te besteden. En waar beter dan in een spa omringd met heerlijk warm water en gezelligheid?

Bespaar op lange termijn

Heerlijk een dagje naar de wellness, zalig toch?! Dankzij de gespecialiseerde plaatsingsdienst van SpaCenter haal je zorgeloos wellness in huis. Gedaan met reservaties bij wellness centers die je weken op voorhand moet plannen. Bovendien blijf je gespaard van de alsmaar stijgende prijzen van zulke bezoekjes.

Helemaal overtuigd of schrikt de investering je nog wat af? Neem vrijblijvend contact op. We staan je graag te hulp om al je vragen te beantwoorden.