Wat zijn de voordelen van het gebruik van een spa?

Voordelen van een spa

Een heerlijke sessie in een spa is niet alleen ontspannend en therapeutisch, maar kent ook heel wat andere gezondheidsvoordelen. Wij sommen ze voor jou even op!  

1. Verlichting van stress, zowel fysiek als mentaal

Tijdens en na het gebruik van een spa voel je je meteen meer ontspannen. Na een stressvolle of spannende dag kan een spasessie stress verlagend werken. Het kalmerend effect van het warme water en de ingebouwde massage werken helpen jou volledig te ontspannen. Hierdoor gaan zowel lichamelijke als mentale klachten afnemen.

2. Betere nachtrust

Beter slapen is een onrechtstreeks gevolg van een spasessie. Doordat je helemaal ontspannen bent neemt je stressniveau af, waardoor je beter gaat slapen. Een algemeen ontspannen gevoel zorgt ervoor dat je niet alleen beter maar ook dieper, rustiger en vaster gaat slapen. Nog even genieten in de jacuzzi voor je naar bed gaat, is dus zeker een aanrader!

3. Minder pijn en kwaaltjes

Voor een aantal lichamelijke klachten kan een spasessie helend werken, denk maar aan spierklachten, pijnlijke gewrichten of pezen en artritis. Daarnaast is het gebruik van een spa heel erg goed voor reumapatiënten. Doordat de spieren volledig ontspannen, worden deze ook minder pijnlijk.

4. Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

Een belangrijk voordeel van het gebruik van een spa is een verbeterde cardiovasculaire gezondheid. Het warme water en de hydromassage zorgen voor een betere bloedsomloop. Hierdoor gaat jouw hartslag versnellen en je bloeddruk verlagen, wat er weer voor zorgt dat zuurstof en voedingsstoffen makkelijker door je lichaam getransporteerd worden.

5. Therapeutische werking

Naast een aantal belangrijke fysieke voordelen, kan een spa ook een therapeutische werking hebben. Als je last hebt van bepaalde angsten of spanning, kan je gebruik maken van aromatherapie. Bepaalde etherische oliën zorgen ervoor dat je nog meer gaat ontspannen, waardoor jouw angsten gaan verminderen. De meest gebruikte oliën zijn lavendel, eucalyptus en citroen.

Maar het grootste voordeel van een jacuzzi in eigen huis is zeker en vast de privacy. Zit jij het liefst naakt in je jacuzzi met een heerlijk glaasje cava in de hand? Dit kan perfect in je eigen tuin! Genieten maar! Droom jij na het lezen van al deze voordelen ook van een eigen spa? Kom dan zeker eens langs in onze showroom of contacteer ons.