De voordelen van aromatherapie tijdens de spa-sessie

  • Spa's

Een spa is de wellness-topper bij uitstek. Niet alleen kan je er het hele jaar door van genieten, je komt er ook volledig van tot rust. Het nemen van een bubbelbad op zich is al een zeer ontspannende ervaring, maar in combinatie met het gebruik van etherische oliën, zullen lichaam en geest nog meer geprikkeld worden. Aromatherapie op basis van etherische oliën en kruiden is zeer effectief in de spa door de intense watermassage die opname via de huid en inhalatie stimuleert.

Wat is aromatherapie?

In het kort betekent aromatherapie het geven van een boost aan je gezondheid met behulp van een etherische olie op basis van bloemen (bijvoorbeeld lavendel, rozen, kamille…), kruiden (munt, rozemarijn, eucalyptus…) of bomen en vruchten (sandelhout, bergamot, pompelmoes…). Deze geconcentreerde olie is volledig natuurlijk en heeft vaak genezende of verzorgende eigenschappen. Door de olie te verstuiven of verdampen komen de heerlijke geuren en de positieve eigenschappen van de plant naar boven. Aromatherapie kan op die manier toegepast worden in de jacuzzi en geeft een extra dimensie aan de hele wellness-ervaring.

Welke geuren kan je gebruiken tijdens een spa-sessie?

Wanneer je etherische olie toevoegt aan het water van je jacuzzi, kan je kiezen uit verschillende geuren, elk met hun eigen helende of ontspannende eigenschappen. Veel mensen kiezen voor een olie die ze lekker vinden ruiken, maar je kan dus ook bewust kiezen voor een geur die een specifiek effect heeft op je lichaam of mentale toestand. Je hoeft slechts een beperkte hoeveelheid van het product te gebruiken om de effecten waar te nemen.  

Er zijn diverse geuren om stress tegen te gaan en je te laten ontspannen. Zo staan kamille en lavendel bekend om hun kalmerende eigenschappen en zullen rozemarijn en bergamot een eerder verkwikkend effect hebben.

Ben je op zoek naar geuren met een specifiek effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor eucalyptus om verkoudheden en hoest te verhelpen, munt tegen hoofdpijn, migraine en misselijkheid of sandelhout wat depressies, infecties of ontstekingen helpt tegengaan.

Niet schadelijk voor je spa!

Een veelgestelde vraag is of het gebruik van etherische olie niet schadelijk is voor de werking van je bubbelbad? Dat is gelukkig niet het geval wanneer je gebruik maakt van de juiste producten, die specifiek zijn ontwikkeld voor gebruik in de spa. Onze Hydro Therapies badparfums lossen volledig op in het badwater. Het product is niet vettig en zal de techniek van je spa dus niet vervuilen of beschadigen. Het gebruik van andere oliën raden we af, omdat ze de levensduur van je toestel zullen verminderen en de onderhoudskosten de hoogte in kunnen jagen. Heb je hier vragen over, dan helpen onze adviseurs je graag!

Klaar voor de ultieme ontspanning? Bezoek onze showroom en start jouw wellness-avontuur!