Waarom is een jacuzzi ook in de zomer aangenaam?

  • Spa's
  • Swimspa’s

Een heerlijk zen-momentje in je jacuzzi tijdens de zomer? Count us in! Wil je graag weten hoe je jouw jacuzzi optimaal gebruikt tijdens warme zomerdagen? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven we je enkele leuke weetjes mee.

De ideale temperatuur

Dat een jacuzzi heerlijk warm water bevat spreekt voor zich. Maar tijdens de zomer verlang je misschien eerder naar lekker fris water om even in af te koelen. Ook in je jacuzzi is dit mogelijk! Je lichaamstemperatuur bedraagt ongeveer 37 graden. Alles wat daaronder ligt ervaren we als koud. Wanneer je de spa instelt op 33 graden geniet je van aangenaam lauw water. En zodra je uit de jacuzzi stapt, voelt jouw omgeving koel aan. Zo kan je je toch verfrissen tijdens hete zomerdagen.

Goed voor je gezondheid

Even in je jacuzzi vertoeven is niet alleen in de winter aangenaam en heerlijk ontspannen. Ook in de zomer is dit enorm gezond voor je geest en lichaam. Een sessie in je spa verjaagt de stress, versnelt je metabolisme, zorgt voor een betere bloedsomloop, verlicht spier- en gewrichtspijn en verbetert bovendien je bloedcirculatie.

Na een kwartier bubbelen heb je al resultaat, maar langer mag natuurlijk ook. Kies je toch voor warm water in je jacuzzi tijdens hete zomerdagen, vergeet dan zeker niet om voldoende water te drinken!

Een diepere slaap

Slapen tijdens de zomer is niet altijd vanzelfsprekend door de hoge temperaturen. Toch daalt de temperatuurcyclus van de mens tijdens het slapen. Door die cyclus een handje te helpen, versterk je dit effect wat resulteert in een betere nachtrust. Wil je dus sneller inslapen en dieper slapen, verwen jezelf dan met een bubbelbad één of twee uur voordat je naar bed gaat. Het warm water zet namelijk je bloedvaten open waardoor je lichaam, na de sessie, sneller afkoelt. 

Klinkt een wellness bij jou thuis als muziek in de oren? Neem dan zeker eens een kijkje in ons assortiment van jacuzzi’s en zwemspa’s!