6 voordelen van een infraroodcabine t.o.v. een traditionele sauna

Voordelen van een infraroodcabine t.o.v. een traditionele sauna

Wat zijn de voordelen van een infraroodcabine t.o.v. een sauna? Lichaam en geest in balans brengen is uiterst belangrijk in de drukke samenleving waarin we leven. Even de knop omdraaien en volledig ontspannen, dat is wat een infraroodsauna je biedt. Bovendien heeft een infraroodsauna heel wat lichamelijke en praktische voordelen ten opzichte van een klassieke sauna. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje. 

1. Een infraroodsauna heeft een kortere opwarmtijd dan een klassieke sauna

Eén van de voordelen van een infraroodcabine t.o.v. een sauna is de snelheid. Wanneer je na een drukke dag thuiskomt, is het fijn om vrijwel meteen in de sauna te kunnen springen. Dat is mogelijk bij een infraroodsauna, waarbij de opwarmtijd 10 à 20 minuten bedraagt. Heb je een klassieke sauna? Dan moet je deze opwarmtijd minstens verdubbelen. Het duurt makkelijk een half uur vooraleer de kachels warm zijn. Bij grotere sauna’s kan de opwarmtijd zelfs oplopen tot 60 minuten of langer. Terwijl je bij een infraroodsauna dus kan genieten van een spontane saunabeurt, zal je bij een klassieke sauna wat beter moeten plannen én wat meer geduld moeten hebben.

2. Een infraroodsauna heeft een lager energieverbruik dan een klassieke sauna

Infrarood staat gekend om zijn beperkte energieverbruik. Een infraroodcabine verbruikt dan ook 5 tot 7 keer minder dan een klassieke Finse sauna. Vergelijk het verbruik van een infraroodcabine met dat van een haardroger of een stofzuiger. Bovendien zijn ze erg eenvoudig aan te sluiten. Een gewoon stopcontact volstaat. 

3. Infrarood verlicht pijn- en gezondheidsklachten

Klinische studies tonen aan dat warmte een positief effect heeft bij pijnklachten. Veel mensen kiezen dan ook voor een infraroodsauna om spieren en gewrichten te ontlasten. Denk hierbij aan pijn bij reuma, artrose, fibromyalgie, PMS… De warmte van een infraroodsauna dringt binnen tot diep in de spieren en gewrichten, verbetert de bloedsomloop en zuurstoftoevoer in het het lichaam. Zelfs mensen met cardiovasculaire klachten kunnen gebruik maken van een infraroodsauna, terwijl een klassieke sauna hier uit den boze is. Sessies in een infraroodsauna kunnen de bloedvatfuncties bij patiënten met een hoge bloeddruk, diabetes en hoge cholesterol verbeteren. Opgelet: Uiteraard is advies van een arts hier wel aangewezen! 

4. Een infraroodsauna geeft een aangename warmte

De warmte van een infraroodsauna is veel beter te verdragen dan die van een traditionele sauna, waarbij de temperatuur soms erg hoog kan oplopen. De reden voor dit verschil is dat infraroodlampen enkel het lichaam opwarmen en niet de omgeving. Dit is veel efficiënter, de sauna moet daarom slechts tot 50° opwarmen om je te doen transpireren – en te ontgiften – terwijl de temperatuur in een klassieke sauna kan oplopen tot 90°.

5. In een infraroodsauna zweet je meer dan in een klassieke sauna

Hoewel de temperatuur in een infraroodsauna een pak lager ligt dan in een Finse sauna, gaat je lichaam toch sterker reageren. In een Sunlighten infraroodsauna zweet men gemiddeld 20% giftige stoffen en 80% water uit. In een conventionele sauna daarentegen is dat gemiddeld 3% giftige stoffen en 97% water. Infraroodwarmte zorgt dus voor een betere ontgifting en zorgt ervoor dat je lichaam op een veilige en natuurlijke manier kan herstellen of gezond blijven. 

6. Waarom kiezen voor een Sunlighten infrarood sauna?

Onze Sunlighten infraroodsauna’s zijn mooi qua design en doeltreffend qua werking. De gepatenteerde Solocarbon® & Solocarbon® Custom Spectrum™-verwarmingselementen zorgen voor 7 maal meer effectieve ontgifting dan verwarmingselementen die men in traditionele sauna’s terugvindt. Bovendien beschikken deze sauna’s over een infraroodtechnologie waarvoor klinisch is aangetoond dat ze de bloeddruk verlaagt, de lichaamstemperatuur verhoogt en gewicht doet verliezen.

Interesse in een infraroodsauna? Contacteer ons of kom langs in onze showroom voor bijkomend advies van onze specialisten.