Verbeter je bloedcirculatie door infrarood

  • Infraroodcabines

Je bloedsomloop voorziet je hele lichaam van zuurstof en voedingsstoffen en voert afvalstoffen af. Een slechte bloedcirculatie is dus niet goed voor je gezondheid.

Gezond eten, voldoende drinken en een actieve levensstijl gaan een slechte bloeddoorstroming tegen en ook het periodiek gebruik van een infraroodsauna zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in je lichaam op peil blijft. De warmte van een infraroodsauna zorgt ervoor dat je spieren opwarmen en de aderen verwijden, dit stimuleert de bloedcirculatie net zoals bij sporten het geval zou zijn.

Wat zijn de tekenen van een slechte bloedcirculatie?

Soms is een slechte bloedcirculatie tijdelijk en heeft het te maken met externe factoren zoals het weer of te lang zitten. Maar wanneer de klachten aanhouden, kan er meer aan de hand zijn.

Hoe herken je nu een slechte bloedcirculatie en wat kan je eraan doen?

1.     Koude ledematen

Eén van de opvallendste tekenen van een slechte bloeddoorstroming zijn koude handen en voeten. Vaak is ook het puntje van je neus op dat moment koud. Wanneer dit in de winter optreedt, is er niet altijd reden om je zorgen te maken. Houdt dit ook in de zomer aan, dan heb je mogelijk een slechte bloedcirculatie.

2.     Vermoeidheid

Mensen met een slechte bloedcirculatie voelen zich vaak moe. De reden hiervoor is dat de voedingsstoffen en het zuurstof dat in je bloed zit trager door het lichaam worden opgenomen.

3.     Spierpijn

Het gebrek aan zuurstof in je bloed zorgt ervoor dat afvalstoffen (zoals melkzuur) minder goed worden afgevoerd. Hierdoor gaan je spieren soms koud aanvoelen en kunnen ze zelfs pijn doen zonder enige fysieke activiteit te hebben verricht.

4.     Haaruitval

Een minder bekend symptoom van een slechte bloedcirculatie is breekbaar haar en zelfs haaruitval. Ook hier is het te weinig binnenkrijgen van voedingsstoffen de boosdoener. Ook je nagels kunnen er breekbaar door worden.

5.     Verkleuring van de huid

Gekleurde vlekjes of plaatselijke verkleuring van de huid en zelfs droge huid kunnen wijzen op een verstoorde bloedcirculatie. Het wil ook weer zeggen dat de juiste voedingsstoffen niet tot bij de huid raken.

6.     Vocht in de voeten

Een verminderde bloedcirculatie zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht gaat ophouden. Dit is vaak het geval na een lange (vlieg)reis of wanneer je veel zit.

7.     Slechte spijsvertering

Wanneer de bloedtoevoer naar je darmen niet goed functioneert, kan je last krijgen van maagzuur, constipatie of een opgeblazen gevoel. Het gebrek aan doorbloeding zorgt er namelijk voor dat je spijsvertering trager gaat werken.

8.     Spataders

Ook spataders en bloedpropjes kunnen teken zijn van een slechte doorbloeding. Dit gebeurt wanneer het bloed niet goed stroomt of zelfs terugstroomt, vaak in je kuiten. Hierdoor gaan je benen ook pijnlijk aanvoelen.

Infrarood houdt je gezond

Naast een positief effect op de bloedcirculatie heeft een infraroodsauna uiteraard nog vele andere gezonde effecten op lichaam en geest. Onze experts vertellen je er graag meer over!

Contacteer ons of kom langs in de showroom en neem plaats in een Sunlighten cabine en ervaar zo zelf de grootte en de mogelijkheden van onze infraroodmodellen.

(Opgelet: heb je aanhoudende klachten, dan is het aan te raden je arts te raadplegen!)