Titel: 6 tips om het hele jaar door te genieten van jouw spa.

6 tips om het hele jaar door te genieten van jouw spa
  • Spa's

Niets is beter dan na een lange dag thuis het warme water van jouw spa in te stappen. Om volledig te kunnen genieten van jouw verwenmomentje, neem je best enkele voorzorgsmaatregelen. In dit artikel ontdek je 6 handige tips om jouw spa het hele jaar optimaal te gebruiken

1) Waterbehandeling, de beste vriend van jouw spa

Wanneer het koud en nat is of warm en droog, trekken we ons liever niet te veel aan van de waterbehandeling van onze spa. Alhoewel de verleiding groot is, sla je dit best niet over. In plaats daarvan behandel je best enkele keren per week je water met chloor in functie van het gebruik. Zo is het aangewezen om elke week de pH-waarde na te kijken. Op die manier blijft jouw water gezond en in balans.

2) Een propere filter is gelijk aan een blije spa

Een propere filter zuivert niet alleen jouw water, maar zorgt er ook voor dat je spa optimaal opwarmt. Vergeet de filters dus zeker niet te reinigen, zelfs bij niet gebruik. Controleer ze eenmaal per maand en geniet het hele jaar door.

3) Voorkomen scheuren in je spa en laat het water staan

Gebruik je het ganse jaar je spa? Dan mag je deze tip overslaan! Gebruik je je spa niet in de winter? Laat het water dan zeker staan. Het leeglopen van jouw jacuzzi kan er namelijk voor zorgen dat jouw leidingen krimpen, scheuren of nog erger: lekkages veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig het waterpeil te controleren. Zorg dat het boven de hooggeplaatste jets staat om problemen te voorkomen.

4) Bedek jouw spa niet met een zeil

Graag de levensduur van jouw spa inkorten? Gebruik dan een zeil om het na gebruik, af te dekken. Liever zo lang mogelijk genieten van jouw jacuzzi? Absoluut! Gebruik dan enkel de cover die bij je spa geleverd werd. Wanneer je andere materialen gebruikt, bestaat de kans dat je isolatiemateriaal gaat zweten waardoor er gassen ontstaan die schadelijk zijn voor jouw spa wat resulteert in een verkorte levensduur. 

5) Reinig de leidingen van jouw spa en ververs het water

Naast je wekelijkse onderhoud, ververs je best minstens eenmaal in de 3 tot 4 maanden jouw spawater. Terwijl je dit vervangt, raden we je aan je leidingen tegelijk te reinigen.

6) Een chloorniveau in balans, is een spa met ‘chance’

Last but not least is het correcte chloorgehalte enorm belangrijk voor jouw spa. Hierbij is het niet enkel cruciaal om het chloorniveau op peil te brengen, maar ook zo te houden. Om dit eenvoudig te reguleren, gebruik je een chloordrijver om de chloorafgifte te regelen.  

Heb je alle tips doorlopen én uitgevoerd? Top! Dan ben je klaar om het hele jaar door te genieten van jouw spa. Toch nog vragen over het onderhoud of de beste producten om jouw jacuzzi te verzorgen? Contacteer ons team voor meer informatie, of spring eens binnen in de showroom.