Tips voor een geweldige thuisvakantie

Foto van vrouw in water
  • Spa's
  • Swimspa’s
  • Sauna’s

De zomer staat voor de deur. Heerlijk genieten van vakantie en zon. Maar ’t moet gezegd zijn: het wordt een aparte zomer. Zon, zee en strand in tropische verre oorden zitten er even niet in. Gaat jouw geplande reis nog door? Of had je nog geen plannen? Gelukkig wonnen staycations de laatste jaren al aan populariteit, en zeker in deze tijden hebben we onze rust nodig. SpaCenter geeft jou handige tips voor een geweldige #VakantieInEigenTuin.

Weg met stress

Geen vakantie hoeven te plannen = geen stress. Toch stel je best regels op zodat je maximaal geniet. Het is namelijk gevoelig om in je dagelijkse routine te hervallen wanneer je thuisblijft. Een vakantie vraagt om aangepaste rituelen. Hoe garandeer jij je ultieme vakantiegevoel? Vaak gaat dit niet gepaard met een heleboel huishoudelijke taken en/of regelmatig je mails te checken. Elimineer deze zaken dan ook uit je planning. Je bent immers op vakantie, toch?!

Vakantie in eigen tuin

Vakantie betekent heerlijk buiten genieten. Jouw tuin is dus de plek waar je het meeste tijd doorbrengt. Zorg er dan ook voor dat dit de plaats is waar je graag komt en ontspant. Je hebt verschillende mogelijkheden om jouw tuin tot een vakantieparadijs om te toveren. Denk aan een buitenkeuken om heerlijk te koken, of een hangmat waar je je dagelijkse siësta’s in doet. En het beste van al? Je hebt wat vakantiebudget achter de hand om in je tuin te investeren, want die dure vliegtickets heb je niet meer nodig!

Haal wellness in je tuin

Ga voor het ultieme vakantiegevoel en haal wellness in huis. Laat alle zorgen van de dagelijkse sleur achter je, want niets is ontspannender dan een heerlijke jacuzzi of sauna. Zo creëer jij je wellnessparadijs in je eigen tuin! En je maakt het zelf zo uitgebreid als je maar wilt; keuze genoeg uit de wellnessproducten.

Spa of jacuzzi
Heerlijk bubbelen in je tuin.

Een heerlijk bubbelbad in je tuin? Spa’s zijn er in alle soorten en maten, of je jezelf nu wat me-time wil bieden of met het gezin wil genieten. Jij geniet van een geweldig warm bad in eigen tuin. Meer voordelen van een spa ontdek je in een vorig nieuwsbericht.

Ontdek aanbod spa’s

Swimspa
Afbeelding van een swimspa. Je kunt zowel zwemmen àls genieten.

Wil je het toch liever wat actiever tijdens je vakantie? Of wil je zwemmen combineren met ontspanning? Dan is er voor jou de swimspa! Een swimspa combineert de ontspannen warmte van een spa met de mogelijkheid van zwemmen. Zo bewaar jij de gezonde balans tijdens je vakantie!

Ontdek aanbod swimspa’s

Barrel sauna
Foto van barrel sauna.

Tijdens je vakantie zoek je misschien graag de stilte op. Je hebt nu eenmaal tijd om te ontsnappen van je anders drukke leven. Wie op zoek is naar mindfulness tijdens het verlof, kiest voor een barrel sauna. Zo breng jij een ontspannen gevoel naar de achtertuin en ontsnap jij even aan alles. Samen of alleen. Een barrel sauna is bovendien niet enkel gezond en ontspannend, het oogt nog mooi in je tuin ook! Ze zijn elegant en gemaakt van zorgvuldig gekozen hout.

Jouw geluk is het belangrijkse. Investeer daarom tijdens je vakantie in plezier, rust en je sociale omgeving. Maar ook in jezelf. Maak van je thuis altijd een beetje vakantie, zo ben je altijd op je gemak.