Handige tips voor spa-gebruik in de zomer

Handige tips voor spa-gebruik in de zomer
  • Spa's
  • Swimspa’s

Het gebruik van een spa is het hele jaar door ontspannend, maar in de zomer biedt het enkele extra voordelen. De verkoeling is in de zomer vaak meer dan welkom. En het zorgt voor een ontspannen gevoel en betere slaap tijdens warme zomernachten. In dit artikel delen we handige tips om optimaal van je spa te genieten tijdens de zomer. Leer wat de ideale spa-temperatuur is, hoe je jezelf (én je spa!) het best beschermt tegen de zon en hoe je jouw spa in optimale conditie houdt.

Tips voor het gebruik van je spa in de zomer

1.     Zorg voor de juiste temperatuur

Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om de temperatuur van je spa aan te passen. Je hottub moet op dat moment namelijk eerder voor verkoeling zorgen. Verlaag de temperatuur naar een aangename en verfrissende stand. Streef naar een temperatuur van ongeveer 33 graden celsius om comfortabel te kunnen ontspannen. Vermijd een te lage temperatuur. Onthoud dat je lichaam zelf altijd 37 graden is, dus alles te ver daaronder gaat al gauw niet meer aangenaam zijn.

2.      Bescherm jezelf tegen de zon

Wanneer je de spa gebruikt, is het essentieel om jezelf te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Plaats de spa indien mogelijk in de schaduw. Gebruik daarnaast waterproof zonnebrandcrème en eventueel een hoed of zonnebril om je huid en ogen te beschermen. De zon weerkaatst namelijk op het water van je spa, waardoor je sneller zal verbranden.

3.      Houd je spa schoon

Hygiëne blijft topprioriteit wanneer je je spa gebruikt. Zomerse temperaturen kunnen leiden tot snellere groei van bacteriën en algen in de spa. Reinig daarom regelmatig de filters en controleer het water op eventuele verontreinigingen. Zorg ervoor dat je ook de omliggende ruimte schoonhoudt om vuil en bladeren uit de spa te houden.

4.      Drink voldoende water

Het is tijdens de zomer belangrijk om gehydrateerd te blijven. Zeker wanneer je de spa gebruikt, loop je sneller het risico op uitdroging, omdat het een intensieve ervaring is voor je lichaam. Drink daarom voldoende water voor en na je spa-sessie. Plaats ook een fles water in de buurt van de spa, zodat je tijdens het ontspannen gemakkelijk kunt drinken. Met onze handige spa-tafeltjes, heb je alles binnen handbereik.

5.     Plan spa-gebruik tijdens de koelere uren van de dag

Als de temperaturen hoog zijn, vermijd dan de warmste uren van de dag en plan je spa-gebruik in de vroege ochtend of late avond wanneer het koeler is. Op deze manier kun je optimaal genieten van je spa zonder te snel oververhit te raken.

Onderhoudstips voor de spa in de zomer

1.     Controleer en reinig de filters regelmatig

Zoals hierboven al vermeld spelen je filters een cruciale rol in het schoonhouden van het spa-water. Controleer ze daarom regelmatig en maak ze schoon of vervang ze indien nodig. Door dit te doen, voorkom je dat vuil en verontreinigingen zich ophopen en de werking van je toestel negatief beïnvloeden.

2.     Controleer de waterchemie en pas deze aan indien nodig

Hoge temperaturen kunnen de waterchemie beïnvloeden. Test regelmatig de pH-waarde, het chloorgehalte en andere belangrijke parameters van het spa-water. Pas indien nodig aan volgens de aanbevolen niveaus. Dit zorgt voor schoon en veilig water om in te ontspannen. Onze experten informeren je hier uitgebreid over!

3.     Zorg voor voldoende ventilatie

Niet enkel jij kan oververhitten, ook je spa! Tijdens de zomer is het daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de spa goed geventileerd is. Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom is rondom de spa, vooral als deze zich in een afgesloten ruimte bevindt. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur en voorkomt dat de spa oververhit raakt.

4.     Zorg voor een goede isolatie van je spa

Zorg ervoor dat de isolatie van je spa in goede staat is, want ook dit zorgt ervoor dat je toestel niet gaat oververhitten bij extreme buitentemperaturen. Bij onze Wellis Spa’s heb je de optie om ze te voorzien van Scandinavian Insulation. De drie lagen polyfoam-platen, met isolatie onder de kuip, de bodem en de omkasting zorgen voor een optimale bescherming (en bovendien een efficiënt energieverbruik!). Staat je spa in de volle zon? Plaats indien nodig een parasol of zonnescherm boven de spa om directe blootstelling aan de zon nog extra te verminderen.

5.     Controleer de spa-cover op schade en vervang indien nodig

De spa-cover beschermt de spa tegen vuil en bladeren, maar ook tegen warmteverlies. Controleer regelmatig of er geen scheuren, gaten of andere beschadigingen zijn. Als de cover niet meer goed sluit of beschadigd is, overweeg je best om deze te vervangen, want ook deze cover draagt bij aan een optimale isolatie.

Met deze handige tips voor spa-gebruik in de zomer zorg je voor een heerlijke zomerse spa-ervaring die je lichaam en geest verfrist. Geniet ervan!

Nog geen spa om in te genieten? Geen enkel probleem! Dankzij onze korte levertermijn op diverse modellen, kan jij binnen enkele weken al relaxen. Kom langs in onze showroom of contacteer ons vrijblijvend!