Hoe draag je zorg voor je huid in de winter?

Foto van vrouw in sauna die huid hydrateert
  • Infraroodcabines

Je huid krijgt in de winter heel wat te verduren. Buiten is het weer guur en binnen hangt een droge lucht omdat je geen deuren of vensters kan openzetten. Dat zorgt ervoor dat je huid dof is en trekkerig aanvoelt tijdens dit seizoen. Spot je ook iéts meer velletjes of schilfers? Investeer in je eigen gezondheid met deze tips!

Hydrateer

Winterse temperaturen en droge lucht zorgen ervoor dat je huid uitdroogt. Daarom is het belangrijk dat je je huid voedt met hydraterende producten. Denk aan dag- of nachtcrèmes die je gezicht voorzien van een optimale hydratatie. Bovendien heeft de rest van je lichaam ook nood aan voldoende hydratatie. Het klinkt typisch zomers, maar ook de winter vraagt om voldoende te drinken. Hydratering aan de binnenkant zie je aan de buitenkant!

Pas je douchebeurten aan

Niets is minder zalig dan na een winterse wandeling onder die hete douche te gaan staan… Toch is het niet al te verstandig voor je huid. Een lange hete douche of bad droogt je huid uit. Bovendien krijg je er spataders van. Soms is het dus beter om aan de verleiding te weerstaan en te kiezen voor een lauwe douche.

Daarnaast kies je beter voor een douchemelk of -crème. Douchegel droogt namelijk je huid uit. Wie zich wast met melk, hydrateert beter de huid.

Contrasttherapie dankzij infraroodsauna

Heet water droogt de huid uit. Toch hebben we in de donkere maanden wat warmte nodig voor onze gemoedstoestand op te krikken en gifstoffen uit ons lichaam te zuiveren. Daarom is contrasttherapie ook goed voor je huid in de winter. Je vertoeft even onder een koude douche, in een ijsbad of buitenzwembad waarna je meteen de infraroodsauna induikt.

De warmte van een infraroodsauna zetten je poriën open waardoor bacteriën je huid verlaten. Koude zorgt er dan weer voor dat je poriën sluiten. Dankzij de afwisseling van koud en warm stimuleer je de doorbloeding in je huid. Dat zorgt op zijn beurt voor een gevoede, zachte en stralende huid.

Ga jij voor die gezonde en stralende huid?

Verlang jij ook naar een gezonde huid die alle slechte bacteriën uitzweet?
Goed nieuws; onze infraroodsauna’s in stock zijn meteen leverbaar!
Investeer jij in je wellness?