De voor- en nadelen van een inbouwzwemspa?

Inbouw Jacuzzi
  • Spa's
  • Swimspa’s

Wanneer een rustgevende tuin voor jou erg belangrijk is, dan is het inbouwen van een zwemspa – vaak als alternatief gebruikt voor een zwembad – een mogelijke oplossing. Een zwemspa neemt in een kleinere tuin vaak veel plaats in. Daarom kunnen we deze ook op een eenvoudige manier gedeeltelijk of zelfs volledig inbouwen. De spa kan geheel of gedeeltelijk ingegraven worden in de grond, ingewerkt in een terras of verwerkt met een opstapje, waardoor hij perfect integreert in de stijl van jouw tuin.

Wat zijn de voordelen van een zwemspa inbouwen?

Het belangrijkste voordeel van een inbouwzwemspa is uiteraard het mooie uitzicht van je tuin of terras. Je kan kiezen om de spa volledig in te werken of 70 cm boven de grond te blijven. De mooie omkasting steekt dan 70 cm boven het grondniveau uit. Het andere deel in de grond bestaat uit een kunststof omkasting.
Een ander interessant pluspunt aan het verwerken van jouw spa in de grond is dat het veel veiliger is om in en uit te stappen, doordat je niet eerst naar omhoog moet klimmen. Zeker voor oudere of minder mobiele mensen is dit een grote meerwaarde.

Onderhoud van een inbouwzwemspa

Een nadeel van een inbouwzwemspa is dat deze volledig of gedeeltelijk in de grond zit ingebouwd en dus iets minder praktisch is qua onderhoud en herstellingen. In onze nieuwste zwemspa’s is de elektrische technische ruimte echter op een hoger niveau voorzien zodat deze eenvoudiger bereikbaar is. Ook bij extreme regenval blijft de technische ruimte droog en veilig.
Bij een volledige inbouw voorzie je best een serviceluik of genoeg ruimte rondom de spa, zodat die steeds goed bereikbaar blijft om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Ook over de afwatering en omkasting moet dan iets beter worden nagedacht. Er moet gewerkt worden met duurzamere constructies en materialen. Hierdoor is een inbouwjacuzzi logischerwijs ook iets duurder wat betreft de installatie.

Wat zijn alternatieve opties voor een inbouwzwemspa?

Een gulden middenweg wat betreft gebruiksgemak en esthetiek is om te werken met een creatieve opstap voor je spa. Bouw een soort van terrasruimte om je spa heen, waardoor je werkt met niveaus in je tuin. Dit zorgt ervoor dat je bubbelbad toch verborgen is of alleszins deels opgaat in de omgeving.

SpaCenter denkt mee!

Vraag je je af of zo’n inbouwspa iets voor jou is? Wij denken graag met je mee over de ideale zwemspa voor jouw tuin of ontspanningsruimte. Kom langs in onze showroom, waar we al jouw vragen beantwoorden en een voorstel uitwerken voor jouw ideale wellnessomgeving. We doen zowel totaal-inbouwprojecten als gedeeltelijke inbouwinstallaties.

Contacteer ons voor meer informatie!