6 redenen om te kiezen voor een swimspa

Foto van gezin in Wellis swimspa
  • Swimspa’s

Dankzij de swimspa is het mogelijk om ook met een klein aantal vierkante meters baantjes te trekken in je tuintje. In steeds meer stadstuinen duikt hij op omdat het een ideaal alternatief is voor een zwembad. In deze blog ontdek je alle voordelen dat een swimspa te bieden heeft.

Een swimspa is compact

Vanaf nu geniet je ook in kleine tuinen van waterpret en recreatief sporten. Door de kleine oppervlakte van een swimspa geniet je van enkele aangename voordelen. Zo is een swimspa duurzamer aangezien je veel minder water nodig hebt. Maar ook de onderhoudswerken zijn beperkter dan bij een zwembad.

Een swimspa plaats je snel en eenvoudig

Een zwembad installeren is veel complexer dan het plaatsen van een swimspa. Aangezien alle technische voorzieningen bij een swimspa zijn ingebouwd, is er geen extra technische ruimte nodig.

Vervolgens heb je twee mogelijkheden om een swimspa te plaatsen. Als je kiest voor inbouw, graaf je met een kraan eerst een put in je tuin. Daarna plaats je de swimspa in die put. Zie je het echter niet zitten om je tuin om te ploegen, plaats je jouw swimspa simpelweg waar je maar wilt. Nadien geniet je instant van veel zwemplezier.

Swimspa’s zijn energie-efficiënt

Het volume water dat je dient te verwarmen, is veel kleiner waardoor er minder elektriciteitsverbruik is bij behoud van de watertemperatuur. Indien je zonnepanelen hebt liggen, is een swimspa helemaal een uitstekende aankoop. Je maakt dan gebruik van het overschot aan zelf opgewekte energie.  

Eindeloos zwemplezier in een swimspa

Een swimspa beschikt over een krachtige jet dat een sterke tegenstroom veroorzaakt. Hierdoor zwem je eindeloos vooruit zonder baantjes te tellen of om te draaien. De kracht van de tegenstroom pas je eenvoudig aan naargelang je voorkeur van zwemstijl. Zo zwem je zeer eenvoudig elk gewenst tempo zoals crawl, vlinderslag of schoolslag.

Een swimspa is een slimme investering

In tegenstelling tot een zwembad, heb je geen vergunning nodig als je swimspa wil plaatsen. Bovendien blijft het zwembad achter als je ooit verhuist, maar je swimspa neem je gewoon mee.   

Je swimspa combineren met jacuzzi

Een swimspa gecombineerd met een jacuzzi is het beste van twee werelden. Er is niets leuker dan genieten van een heerlijke spiermassage in je jacuzzi na een stevige en sportieve zwemsessie. Doordat de jacuzzi afgescheiden is van het zwemgedeelte, kan je volledig tot rust komen in water dat een paar graden warmer is.

Voor ieder gezinslid is er een passend gebruik; waterpret, sportieve zwemsessie of een heerlijk relaxmoment. Welke optie kies jij? Neem zeker eens een kijkje in ons assortiment van swimspa’s!