Wellis spa’s, dé energiezuinige spa’s bij uitstek

Energiezuinige spa's van Wellis
  • Spa's

Als je van plan bent een nieuwe jacuzzi of spa aan te schaffen, is een Wellis spa altijd een goed idee. Want naast mooi, comfortabel en ergonomisch zijn deze spa’s ook nog eens enorm energie-efficiënt. Door constante innovaties in hun high-tech fabriek in Hongarije vormen ze dé referentie op gebied van jacuzzi’s en energiezuinige spa’s.

Waarom verbruiken spa’s veel energie?

Wanneer je een bubbelbad wil aanschaffen, is het het belangrijk om te kiezen voor een energiezuinige spa. Spa’s zijn namelijk toestellen die constant ‘aan’ staan. Weliswaar niet altijd in actieve stand, maar ook in de stand by modus wordt er energie verbruikt om de watertemperatuur constant te houden. Bovendien vergt het bubbelen heel wat van energie van de pompen. Bij Wellis wordt heel wat research gestoken in het optimaliseren van dit energieverbruik.

Waarom zijn de Wellis spa’s zo energiezuinig?

Innovatie, modernisering en investering

De Wellis spa’s worden geproduceerd in een high-tech fabriek in Hongarije. Hier is men constant op zoek naar oplossingen en innovaties rond energiezuinig presteren en het gebruik van duurzame materialen. Wellis is hierdoor de voorloper op gebied van innovatie en energiezuinige spa’s.

Eco-pompen

Wellis maakt gebruik van eco-pompen die ongeveer 40% minder verbruiken dan de typische circulatiepompen. Zo gebruiken ze de W-EC circulatiepompen, wat de absolute top is in dit segment. Deze pompen zijn heel sterk, stil en enorm zuinig. Het resultaat? Het filteren van jouw spa kost bijna de helft minder dan met een gewone circulatiepomp.  

Reflective Thermal Barrier isolatie

De thermische isolatie van Wellis Spa’s wordt voortdurend verbeterd. Door gebruik te maken van een zeer effectieve isolatie, wordt jouw Wellis spa een heel zuinige spa. De Scandinavische Reflective Thermal Barrier isolatie gebruikt de thermische winst van de spa. De koude van buiten wordt effectief buiten gehouden en de warmte blijft binnen. Zo gaat het water veel minder snel afkoelen. Deze isolatie bestaat uit drie lagen polyfoam-platen, met isolatie onder de kuip, de bodem en de omkasting. Hierdoor kan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik tot wel 50% worden verminderd, waardoor je enorm op energiekosten bespaart. 

Bovendien is de innovatieve warmte-isolatie van onze Wellis spa’s is voorzien van een efficiënt heat-lock systeem, dat de restwarmte van de pomp recupereert. Het garandeert langer relaxen in warm water met structureel laagblijvende elektriciteitskosten.

Instelbare filtermomenten

Wanneer je alleen in je spa zit, heb je niet dezelfde pompcapaciteit nog als wanneer de hele familie er gebruik van maakt. Bovendien heb je soms liever een lichte bubbel, terwijl het op andere momenten deugd kan doen hem wat harder in te stellen. Je kan je Wellis Spa zo instellen dat de jet-pompen enkel actief zijn op de gewenste stoelen en aan de gewenste sterkte. Op die manier gebruik je de pompen op een zo efficiënt en energiezuinig mogelijke manier. 

Conclusie: energie-efficiënte spa’s

Elke spa wordt met oog voor detail en met de grootste zorg ontworpen en geproduceerd. Dit zorgt voor verbluffende resultaten en enorme energiezuinige spa’s. Wellis spa’s worden dan ook wereldwijd geprezen voor hun energie-efficiëntie.

En dan spreken we nog niet over alle extra functies die de Wellis spa’s te bieden hebben… Genieten!

Hoe kan ik het energieverbruik van mij spa nog beperken?

Koppeling met zonnepanelen en warmtepomp

Moderne technieken kunnen ervoor zorgen dat je jouw spa op een groene en duurzame manier kan gaan gebruiken, waardoor je heel wat kan besparen op je energiefactuur. De energiezuinige spa’s van Wellis bieden de mogelijkheid tot koppeling met zonnepanelen. Op die manier haal je elektriciteit niet langer van het net, maar produceert je woning deze energie zelf.  Of ga voor een energiezuinige warmtepomp, speciaal geschikt voor jouw spa. 

Wij adviseren je graag meer in detail over deze mogelijkheden. Samen met onze partner Ecofusion, kunnen we het perfect groene pakket voor jouw woning uitwerken! Contacteer ons vrijblijvend.