Waarom kiezen voor een infraroodsauna?

  • Infraroodcabines

De bladeren vallen van de bomen, de temperaturen dalen en de eerste handschoenen zijn ondertussen bovengehaald. Aan alles is het duidelijk: de herfst is in het land! Na een koude herfstdag is een sessie in je infraroodsauna jouw ideale ontspanningsmoment om weer helemaal op te warmen. Maar, waarom kies je nog meer voor een infraroodsauna? We vertellen het je graag!

Wat is een infraroodsauna?

First things first, wat is een infraroodsauna nu eigenlijk? Er zijn namelijk verschillende ‘soorten’ sauna’s met elk hun eigen voor- en nadelen. Maar waarom kies je specifiek voor een infraroodsauna en niet voor een andere? We lijsten de mogelijkheden hieronder voor je op.

Een infraroodsauna, de warmte van straling

Een infraroodsauna gebruikt infraroodstraling om warmte te genereren die diep tot in het lichaam doordringt. Hierdoor ervaar je een heerlijk aangename warmte zonder dat je de temperatuur in je omgeving fel moet verhogen. Zo is een infraroodsauna ideaal om te gebruiken bij lagere temperaturen, zoals in de herfst of winter. Voor heel wat mensen is een infraroodsauna dan ook veel aangenamer, aangezien ze de extreme hitte van andere sauna’s moeilijk kunnen verdragen.

Finse Sauna om te zweten en nog eens te zweten

De meest bekende sauna is waarschijnlijk de Finse sauna, die vooral op basis van stoom en hitte werkt. Zo wordt water op hete stenen gegoten om de sauna te verwarmen met temperaturen van 70°C tot wel 100°C. Je creëert een enorme luchtvochtigheid met warmte die voornamelijk oppervlakkig inwerkt op het lichaam. In tegenstelling tot warmte van infraroodsauna’s die diep in het lichaam kruipt.

Turks Stoombad voor héél wat stoom

Een ander bekend alternatief is die van stoombad, ook wel Turks bad genoemd. Stoombaden creëren warmte door het opwekken van enorm veel stoom en warmte in een afgesloten ruimte. Ook hier ontwikkel je dus een hoge luchtvochtigheid met temperaturen tussen de 40°C en 50°C. Net zoals bij de Finse sauna heeft de warmte niet hetzelfde diepgaande effect zoals een infraroodsauna en blijft de warmte eerder aan de oppervlakte van het lichaam.

De voordelen van een infraroodsauna

Een infraroodsauna biedt ook nog heel wat andere voordelen. Zo kan je – in tegenstelling tot de andere types – een infraroodsauna héél eenvoudig thuis installeren. Je hoeft hem enkel aan te sluiten om een stopcontact en je bent klaar om te genieten! Dit is vaak de belangrijkste de reden om een infraroodsauna is huis te nemen, maar er zijn er nog veel meer. Je vindt ze hieronder!

1. Ultieme ontspanning

De lagere omgevingstemperatuur en de gelijkmatige warmte zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt tijdens je infraroodsauna-sessie. Laat de warmte doordringen tot diep in je spieren en gewrichten. Op die manier verminder je de spanning en stress in je hele lichaam!  

2. Huidverbetering

Ook hebben infraroodsauna’s een verbeterende werking op je huid. De warmte zorgt voor een doordringende reiniging en optimalere doorbloeding die leiden tot een gezondere en stralende huid. De herstellende werking heeft bovendien een positieve invloed op huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis.

3. Kwalitatievere slaap

Regelmatig gebruik van je infraroodsauna verbetert je slaap en nachtrust. Door de complete ontspanning die je in je infraroodsauna ervaart, vermindert je slapeloosheid en neemt met andere woorden jouw slaapkwaliteit toe. Bovendien kan je heerlijk opgewarmd onder de lakens kruipen!

4. Pijnverlichting

Last van stramme spieren of kwaaltjes? De constante warmte van jouw infraroodsauna zorgt niet alleen voor diepe ontspanning, maar ook voor verlichting van jouw (spier)pijn. Heb je dus iets te enthousiast gesport of gewoon last van moeilijk te bewegen spieren door het koudere weer? Dan is een infraroodsauna jouw ultieme partner!

5. Verbeterde immuniteit

De koude(re) herfst- en winterdagen staan ook wel eens bekend als de start van het verkoudheidseizoen.  Door regelmatig gebruik te maken van jouw infraroodsauna sterk je jouw immuunsysteem aan op natuurlijke wijze. Zeg dus maar hallo aan een krachtiger immuunsysteem!

6. Toename in flexibiliteit

Vaak last van blessures? Een infraroodsauna kan ook blessurepreventief werken! De warmte ontspant je spieren waardoor ze flexibeler worden. Met de juiste verder opvolging, kan je dus blessures of andere kwetsuren aan je spieren voorkomen.

Waarom je infraroodsauna ideaal is voor de herfst en winter?

Er zijn tal van voordelen en redenen waarom je je infraroodsauna zou gebruiken. Die hebben we hierboven al kort overlopen. Maar is er ook een ‘ideaal’ moment om een infraroodsauna aan te schaffen en te gebruiken? Absoluut!

Doorgaans zien we dat de meeste mensen het grootste ‘voordeel’ halen uit hun infraroodsauna in de herfst en winter. De koude temperaturen, het grijze weer en het sneller donker worden zijn bij uitstek de redenen om ’s avonds tot rust te komen in je eigen infraroodsauna. Op die manier kan je volledig ontspannen onder de wol kruipen!

Wil je zelf een infraroodsauna bij je thuis hebben voor de eerste koude winterprik? Contacteer ons team voor een afspraak, of spring binnen in de showroom.