Spa zonder chloor: waar je op moet letten

Bij de aankoop van een spa wordt vaak het belang van goed onderhoud benadrukt, met speciale aandacht voor de juiste balans van chloor. Er zijn allerlei chloorproducten en meetinstrumenten verkrijgbaar om het chloorgehalte in het water perfect op peil te houden.

Maar wist je dat je jouw spa ook prima kan gebruiken zonder chloor? In onze blog lees je handige tips over hoe je dit doet!

Datum
Categorie
Spa’s
Leestijd
minuten

Chloorvrije behandeling van je spa

Je kent het vast wel: dat moment wanneer je je spa instapt en de sterke geur van chloor overheerst. Gelukkig kan je dit vaak zelf beïnvloeden door bepaalde producten te gebruiken die de chloorgeur verminderen. Wil je echt helemaal van chloor af in je spa? Er zijn ook chloorvrije alternatieven beschikbaar die toch zorgen voor een uitstekende waterkwaliteit. 

Als je liever geen producten gebruikt, kun je de cover van je spa open laten en de jets aanzetten. Dit verhoogt het zuurstofgehalte in het water, waardoor het chloorniveau langzaam afneemt.

Spa Renew – chloorvrij product in de kijker

De Spa Renew is een chloorvrij granulaat dat speciaal is ontwikkeld om het water van je spa schoon en fris te houden. Het verwijdert effectief resten van zeep, deodorant, oliën en andere organische stoffen die zich in het water kunnen ophopen.

Voeg simpelweg 2 eetlepels toe per 1000 liter water en laat het filtersysteem 15 minuten draaien zonder de cover. Door dit wekelijks te herhalen, blijft het water van je spa helder en vrij van ongewenste geuren.

Zoek je onderhoudsproducten voor je spa? Ontdek ze in onze blog!

Thanée

Laat je adviseren door onze experten

Heb je vragen over een chloorvrije behandeling van je spa? Neem gerust contact op met één van onze experts of bezoek onze showroom in Arendonk! Wij helpen je graag verder.