De beste onderhoudsproducten voor je spa

Het hele jaar door genieten van je spa? Natuurlijk wil je dat! Met het juiste onderhoud van je spa en zwemwater is dit perfect mogelijk. 😉

Er zijn diverse producten op de markt die je kan gebruiken voor het onderhoud, maar in deze blog zetten wij de meest effectieve en hoogwaardige onderhoudsproducten voor je op een rij.

Datum
Leestijd
minuten

Welke onderhoudsproducten gebruik je voor je spa?

Algemeen onderhoud met Spa Line

Het assortiment van Spa Line biedt diverse producten voor de optimale verzorging van je spa.

  • Filterreiniger

Het regelmatig reinigen van je filter is essentieel, en dat begrijpen ze bij Spa Line maar al te goed! Gebruik deze spray voor een grondige filterreiniging. Het verwijdert vuil, olie, vet en kalkaanslag in slechts één nacht. Geschikt voor filtercartridges, zandfilters en DE-filters.

  • Spa reiniger

Tube Clean verwijdert vuil, oliën en mineralen uit de leidingen van je jets en voorkomt de opbouw van verontreinigingen in de waterstroming.

Gebruik deze algemene reiniger elke drie maanden, vlak voordat je het water ververst.

  • Schuimverwijderaar

Met Spa Foam Down verwijder je eenvoudig het schuim dat door de bubbels op het wateroppervlak ontstaat.

  • Metaalverwijdereraar

Voorkom afzettingen van ijzer, koper en andere mineralen in je spa. Gebruik Metal Clean bij elke waterverversing om mineralen te neutraliseren en aanslag te voorkomen.

  • Coverbescherming

Cover Shine beschermt je spa-cover tegen verschillende weersomstandigheden, verbleken en verkleuren. Dankzij de speciale formule wordt de cover beschermd tegen Uv-straling. Je kan het zelfs gebruiken op andere vinyloppervlakken, zoals het interieur van je auto, boten en tuinmeubilair.

Chloorbehandeling van je spa met Melpool

Met de producten van Melpool desinfecteer je het water van je spa eenvoudig door een chloortablet in de chloordrijver, skimmer of doseersluis te plaatsen. Het chloor lost geleidelijk op wanneer het in contact komt met het water.

Het is belangrijk om het chloorgehalte van je spa regelmatig te controleren, aangezien het soms te hoog of te laag kan zijn. In dat geval moet je respectievelijk pH plus poeder of pH min poeder toevoegen.

Je kunt het chloorgehalte van je water eenvoudig meten met een automatische chloor- en pH-tester.

TIP: Controleer dit vier keer per week als je je spa regelmatig gebruikt!

Waterbehandeling met AquaChek

Even nog een korte uitleg hoe je de AquaChek Teststrips gebruikt voor de waterbehandeling van je spa. Deze strips meten onder andere:

  • De alkaliteit
  • Het chloorgehalte
  • De pH-waarde

Gebruiksaanwijzing AquaChek Teststrips:

  • Dompel een AquaChek teststrip ongeveer vijf seconden in je zwembad- of spa-water.
  • Haal de teststrip uit het water en wacht 15 seconden.
  • Leg de teststrip vervolgens op de achterkant van de verpakking en vergelijk de kleuren met de kleurenkaart om de actuele waarden van het water af te lezen.

Bekijk onze verschillende onderhoudsproducten voor de waterbehandeling van je spa

Kom langs in onze showroom of bestel via de webshop

Heb je meer informatie nodig over onze onderhoudsproducten of over het onderhoud van je spawater? Bezoek onze showroom in Arendonk of bestel onze producten eenvoudig via de webshop.

Thanée