De invloed van infrarood op je mentale welzijn

  • Infraroodcabines
  • Sauna’s

Nu de dagen weer korter worden, loert een mentaal dipje bij veel mensen op de hoek. De knaldrang na Covid is wat gaan liggen en veel mensen spenderen weer wat meer tijd thuis. Maar het weer is in het najaar vaak koud en donker en het is thuis en op het werk vaak erg druk. Het gebrek aan zonlicht en ontspanning kunnen van grote invloed zijn op je gemoedstoestand en energieniveau. Gelukkig kan een infraroodsauna hier soelaas bieden. Ogen dicht en genieten maar!

Een infraroodsauna zuivert lichaam en geest

Infraroodstraling zorgt ervoor dat d bloedvaten gaan uitzetten. Je bloed gaat beter stromen, waardoor je lichaam beter in staat zal zijn gifstoffen af te voeren. Deze ontgifting heeft ook weer een positief effect op je mentaal welzijn. Zo zal hoofdpijn bijvoorbeeld sneller verdwijnen en voel je je fit.

Infrarood zorgt voor fysieke en mentale ontspanning

Mensen die veel stress hebben, ervaren tegelijk vaak dat hun spieren erg verkrampt zijn. Het mentale en het fysieke hangen dan ook erg nauw samen. Doordat de bloedvaten verwijden en het bloed beter stroomt, zorgt de warmte van een infraroodsauna ervoor dat je spieren zich beter kunnen ontspannen. Op die manier nemen stressgebonden invloeden op je lichaam af en ga je je ook mentaal beter voelen. 

Infrarood houdt je energiepeil hoog tijdens de winter

Naast ontgifting zorgt het infrarode licht er ook voor dat je energieniveau voldoende hoog blijft. In de winter komt het voor dat je door gebrek aan daglicht minder energie hebt. Het gelukshormoon serotonine is dan namelijk veel minder actief. Dit hormoon wordt namelijk overdag aangemaakt en vooral wanneer de zon schijnt. De rode straling van de infraroodsauna is hiervoor een goed alternatief. Deze straling wordt gefilter en dringt zo diep in je huid. Deze lichtenergie wordt hier omgezet in warmte-energie waardoor je je positiever en meer ontspannen gaat voelen.

Infraroodwarmte zorgt ervoor dat je beter slaapt

Doordat je lichaam in volledige ontspanningsmodus komt, zal infrarood er ook voor zorgen dat je beter gaat slapen. Je autonoom zenuwstelsel gaat in rust, en na een sauna-kuur zal je lichaamstemperatuur weer dalen, wat de slaap bevordert. En wie beter slaapt is minder vatbaar voor stress en vermoeidheidsklachten. Je bent mentaal sterker en kan de dag die voor je ligt beter aan. Met regelmaat gebruiken van de infraroodsauna is dus ook op dat vlak een weldaad voor je psychisch welzijn.

Kan jij wel een winterboost gebruiken? Kom onze infraroodsauna’s ontdekken in onze toonzaal, waar ons team graag al je vragen beantwoordt.

Maak meteen een afspraak of kom vrijblijvend langs!